Zašto je brzina web stranice toliko bitna?

U današnjem digitalnom svijetu brzina je sve. Živimo u vremenu u kojem imamo sve što web može ponuditi na dohvat ruke. 

Osim što trebate imati odličan dizajn kako biste ostavili dobar prvi dojam, vaše stranice se trebaju brzo učitavati kako biste ostali u igri. Pomoću bilo koje internet tražilice možete dobiti stotine rezultata za manje od sekunde. Zbog toliko mogućnosti s vremenom se smanjio raspon korisnikove pozornosti. Zbog toga je web postao toliko neumoljiv kada je u pitanju brzina web stranice.

Prosječni raspon pozornosti u 2000. godini bilo je 12 sekundi, ove godine prosječno raspon pozornosti je samo 8 sekundi. To znači da zlatna ribica može dulje držati pozornost od prosječnog internet korisnika? Naime, istraživanja kažu da zlatna ribica drži pozornost 9 sekundi.

Brzo učitavanje web stranice čini korisnike vaše web stranice sretnima, a ako su oni sretni veća je vjerojatnost da će postati kupci vaših proizvoda ili usluga. Web stranice koje se učitavaju brzo, djeluju bolje na svim frontovima: više angažmana, više konverzija i bolje korisničko iskustvo. Ljudi postaju sve vještiji za analizu sadržaja na webu. Traže kontekst i odlučuju vrijedi li njihovog vremena. Brže stranice omogućuju im da učinkovito skeniraju vašu web lokaciju što ih motivira da pregledaju više vaših stranica. Koliko dugo korisnik ostaje na web lokaciji i broj stranica koje pregleda govori vam o tome koliko su vaše stranice učinkovite.

Brzina web stranice i pozicija na Googlu

Google također prati te podatke o brzini web stranice i upotrebljava ih kao jedan od kriterija za određivanje rangiranja web lokacije. Zato je brzina vaše web lokacije toliko važna. Postoje mnoge druge slične usluge i proizvodi poput vaših. Kao rezultat toga, ako se web stranica predugo učitava, zašto čekati? Posjetitelji vaše web stranice mogu jednostavno kliknuti na na sljedeću opciju. Želite izbjeći da posjetitelji odu s vaše web stranice jer je trajalo predugo za njeno učitavanje.

 

______________

ZAKLJUČAK

 

Stara poslovica vrijedi i za brzinu vaše stranice – vrijeme je novac. Brže web stranice dovode do duljeg zadržavanja posjetitelja i pretvaranja tih posjetitelja u kupce. Uz to, vrijedi i obrnuto. Spora web stranica može imati negativni utjecaj i natjerati posjetitelje da odu s vaše web stranice i pronađu alternativne, one vaših konkurenata. Imati sporu web stranicu može se odnositi na vaše poslovanje. Zato smo tu kako bismo vam pomogli. Javite nam se ako na bilo koji način možemo pomoći da postignete brzinu koju vaša web stranica i kupci zaslužuju.

PODIJELI:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi vas također zanimati